Kruhovi svaljki

Znam svetuje

Pri nas sicer manj znana priloga, v sosednji Italiji jo pa poznajo pod imenom Capunsei. 

Sestavine

  • 500 g suhega kruha
  • 2 jajci
  • 50 g masla
  • 25 g sveลพe naribanega parmezana
  • 400 ml goveje juhe
  • ลพliฤka muลกkatnega oreลกka
  • sol

Preliv

  • pest sveลพega ลพajblja
  • 50 g masla
  • 50 g sveลพe naribanega parmezana

Postopek

1Star kruh zmeljemo v drobtine. Primeลกamo malo soli in muลกkatni oreลกek. Maslo stopimo in ga prilijemo drobtinam.  Dobro zmeลกamo, najlaลพje kar s prsti, da drobtine vpijejo maslo.

2Juho zavremo in jo zlijemo na drobtine. Dobro premeลกamo, pustimo, da se malo ohladi, nato primeลกamo ลกe parmezan in jajci. Dobro premesimo, da dobimo homogeno zmes, oblikujemo v hlebฤek in pustimo poฤivati dve uri.

3Po dveh urah testo razdelimo na manjลกe dele in z mokrimi rokami, med dlanmi oblikujemo svaljke.

4V veฤjem loncu zavremo vodo, krop osolimo in vanj dajemo kruhove svaljke. Kuhani so takoj, ko priplavajo na vrh. Poberemo jih s penovko in damo na kroลพnike.

5Naลกe svaljke lahko postreลพemo s poljubno omako. Lahko pa na ponev damo maslo in nasekljane ลพajbljeve liste, nekaj minut cvremo in ลพajbljevo maslo polijemo po svaljkih. Potresemo ลกe s sveลพe naribanim parmezanom in postreลพemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite