Kruhovi cmoki

Morda vas zanima

Kruhove cmoke po navadi postrežemo kot prilogo k raznim mesnim omakam ali golažu.

Sestavine

  • 3 žemlje – ne sveže
  • 1 večja čebula
  • 2,5 dl mleka
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 jajci
  • šopek peteršilja
  • 2 stroka česna
  • žlica masla
  • sol
  • poper
  • 2 žlici drobtin
  • 1 žlica moke

Postopek

1Čebulo, česen in peteršilj drobno nasekljamo.

2Žemlje narežemo na majhne kocke. V mleku dobro razžvrkljamo jajce, dodamo sol in poper, dodamo še kislo smetano in prelijemo čez kruhove kocke. Pustimo, da se tekočina vpije, če je presuho, dodamo še malo mleka.

3Na žlici masla najprej popražimo čebulo, to tudi malo posolimo, dodamo česen in peteršilj. Dušimo do mehkega.

4Malo ohladimo in primešamo h kruhovim kockam. Dobro premešamo in pustimo nekaj časa stati. Dodamo še drobtinice in malo moke (po potrebi), masa ne sme biti pretrda in jo z rokami oblikujemo v kroglice enake velikosti. Kuhamo jih v slanem kropu 12 minut. Postrežemo takoj.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -