Krompirjeve palačinke

Morda vas zanima

- Oglas -

Krompirjeve palačinke so, predvsem v Nemčiji, priljubljena poslastica. Jedo jih tako sladke, posute s sladkorjem v prahu z jabolčno čežano, ali kot prilogo slanim jedem. Enostavne so za pripravo, poskusite in ne bo vam žal.

Sestavine

  • 2 kg krompirja
  • 1 čebula
  • 2 jajci
  • 70 g moke
  • 1 čajna žlička soli
  • olje za cvrtje

Postopek

1Krompir olupimo in čim bolj drobno naribamo. Skozi gazo iz njega iztisnemo čim več tekočine. Prav tako olupimo in drobno naribamo čebulo.

2Odcejen krompir damo v večjo skledo, dodamo  naribano čebulo, jajci, moko in sol. Dobro premešam, najlažje je kar z rokami, da dobimo enakomerno, gosto zmes. Če je preredka, dodamo še malo moke.

3Na ponvi segrejemo nekaj žlic olja. Na zmerni temperaturi pečemo naše palačinke. Na ponev damo dve žlici krompirjeve zmesi, malo sploščimo palačinke in pečemo 5 minut, obrnemo in še 4-5 minut, do lepe zlato rumene barve.

4Pečene položimo na papirnato brisačo, da vpije odvečno olje.

5Če poste postregli kor slano prilogo, jih posujte s sveže nasekljanim drobnjakom.

Prejšnji članekMlad krompir z zelišči
Naslednji članekPolnjen krompir
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -