Krompirjeva omleta

Morda vas zanima

- Oglas -

Odlična krompirjeva jed, ki je po vrhu hrustljava, v notranjosti pa mehka in sočna.

Sestavine

  • ribežnik
  • 1 kg krompirja
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice masla
  • 2 žlički posušena zelišča (majaron, timijan, peteršilj)
  • sol, poper

Postopek

1Olupite krompir in ga na ribežniku naribajte na rezine. Te bodo na ta način enakomerno debele. Lahko vam uspe tudi z ostrim nožem, vendar morate biti res natančni.

2V manjši lonec dajte olupljen česen in posušena zelišča. Voda naj zavre. Ko zavre, dodajte narezan krompir. Naj vre 7 minut, ne več, saj se ne sme razkuhati. Poberite ga iz vode in posušite s kuhinjsko krpo.

3Vzamite tortni model, nanj položite peki papir, namočite ga z vodo, da bo lepo raven in namažite s stopljenim maslom. Ne pozabite namazati tudi oboda pekača. Maslo rahlo začinite s soljo in poprom. Začnite zlagati krompir in vsako plast malo začinite s soljo in poprom. Ko zgradite omleto, jo premažite s še malo stopljenega masla in dajte v pečico, ki ste jo segreli na 200 stopinj Celzija.

4Pecite 30 minut. Preverite, če je krompir mehak in po potrebi podaljšajte čas peke, vendar ne več kot za 15 minut. Pekač vzamite iz pečice, odstranite obod modela, dno obrnite na pladenj, na katerem boste postregli krompirjevo omleto in nežno odstranite peki papir. Za konec omleto dajte v vročo pečico, na funkcijo žara, kjer bo krompir dobil hrustljavo povrhnjico. Pa dober tek!

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -