Francoska solata

Znam svetuje

Nekaj, kar ne sme manjkati na mizi v prazniฤnih dneh, dobra pa je tudi vmes.

Sestavine

  • 30 dag krompirja
  • 20 dag korenja
  • 20 dag sveลพega graha
  • 15 dag kislih kumaric
  • 2 jajci
  • 20 dag majoneze
  • 1 ลพlica gorฤice
  • 1/2 ลพliฤke soli
  • 2 ลกฤepca sveลพe mletega popra

Priprava

1Krompir olupimo, oฤistimo, operemo in nareลพemo na manjลกe kocke. Korenje operemo, ostrgamo z noลพem in nareลพemo na pribliลพno enako velike kocke kot krompir. Grah oฤistimo in izluลกฤimo. Kumarice nareลพemo na koลกฤke.

2V veฤjo posodo stresemo krompir in ga zalijemo s toliko hladne vode, da je v celoti pokrit. Ko voda zavre, jo solimo. Krompir na zmernem ognju kuhamo 10 minut oz. dokler se ne zmehฤa (preverimo z dolgim tanjลกim noลพem). Medtem pristavimo drugo kozico, v katero nalijemo slano vodo in v njej 10 minut kuhamo grah in korenje. Kuhano zelenjavo odcedimo in ohladimo.

3Jajci poloลพimo v hladno vodo in zavremo. Ko voda zavre, ju kuhamo ลกe 5 minut, potem pa ohladimo pod tekoฤo hladno vodo in olupimo. Loฤimo rumenjake od beljakov. Beljake nareลพemo na koลกฤke, rumenjake pa nadrobimo.

4Zelenjavo stresemo v veฤjo skledo. Dodamo narezane kumarice, jajca, gorฤico in majonezo. Po okusu solimo in popramo. Vse sestavine dobro premeลกamo in pripravljeno solato poskusimo. ฤŒe je premalo kisla, dodamo ลกe ลพliฤko vinskega kisa (ali malo tekoฤine od kumaric). Pripravljeno solato pred serviranjem dobro ohladimo v hladilniku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite