Aronija in banana v marmeladi

Znam svetuje

Aronija in banana v marmeladi, kombinacija teh dveh sadeลพev da posebno fino, mazljivo marmelado.

Aronija ima znaฤilen, rahlo kiselkast okus, medtem ko so banane slajลกe. Kombinacija teh dveh okusov lahko ustvari izjemno uravnoteลพen okus marmelade.

Sestavine za aronijo in banano v marmeladi

  • 30 dag jagod aronije
  • 80 dag olupljenih banan
  • 2 neลกkropljeni limoni ali limeti
  • 600 g sladkorja
  • 2 dcl vode

Postopek

1Jagode aronije neลพno operemo, pri tem pazimo, da jih ne zmeฤkamo.

2Damo jih v posodo, prelijemo z vodo – naj gleda dobra dva prsta ฤez aronije in pustimo, da se kakลกnih 10 minut kuha na srednjem ognju.

3Olupljene banane nareลพite ter jih pokapljajte s sokom limon, da ne potemnijo. Pokuhane jagode aronije zmeฤkamo z vilicami, jim dodamo sladkor in naribano limonino lupinico.

4Ko se sladkor raztopi, dodamo banane, jih prav tako zmeฤkamo z vilicami in zmes kuhamo na zmernem ognju ลกe naprej. Peno, ki nastaja med kuhanjem, odstranjujemo.

5Po 1 uri kuhanja poskusimo, ali je marmelada ลพe pripravljena. Kapljico kanemo na kroลพnik iz p0orcelana, ki smo ga prej v ta namen dali v hladilnik, in ฤe se kapljica zgosti in je elastiฤna, lahko prenehamo s kuhanjem marmelade. ฤŒe je potrebno, pa kuhamo ลกe malo.

6Poskusite jo in po ลพelji dodajte ลกe limoninega soka ali citronke.

7Vroฤo marmelado nalijemo v steklene, sterilizirane kozarฤke, dobro jih zapremo, za 10 minut obrnemo na glavo ter zatem pokrijemo z odejo in pustimo, da se ohladijo.

8Hranimo jo v suhem in temnem prostoru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite