Sirup iz robidnic brez kuhanja

Morda vas zanima

- Oglas -

Odličen sirup za poletno osvežitev. Najtežji del je, nabrati dovolj robidnic.

Sestavine

  • 1 l robidnic
  • 0,5 l vode
  • 600 g sladkorja
  • 50 g citronke

Priprava

1Vodo prekuhamo in ohladimo. V večjo posodo damo robidnice, ki jim očistimo peclje. S pasirko jih dobro pomečkamo, prelijemo s prekuhano vodo, dodamo citronsko kislino, premešamo, pokrijemo in pustimo en dan stati.

2Naslednji dan najprej dobljeno kašo precedimo. Uporabite večje sito in si pomagajte tako, da z roko mešate kašo in iztisnete čim več soka. Na liter dobljenega soka primešajte 0,4 kg (lahko tudi manj) sladkorja. Sladkor mešajte, dokler se čisto ne stopi.

3Dobljeni sirup nalijte v čiste steklenice, dobro zaprite in shranite v hladilniku. Ker soka ne kuhamo, ohrani vse vitamine, lahko nam pa tudi zavre, zato ga kar hitro rabite. Če se vam ne ljubi nabirati robidnic, lahko uporabite katerokoli drugo jagodičevje (ribez, borovnice, maline…).

Prejšnji članekOrehovo skutine kocke
Naslednji članekSirup iz murv
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -