Pizza rolice

Morda vas zanima

- Oglas -

Pica rolice so dobra ideja za predjed ali prigrizek na piknikih, posebno, če so naši gosti otroci.

Sestavine

Testo

  • 125 g mehke moke
  • 125 g ostre moke
  • 10 g svežega kvasa
  • 10 g soli
  • 30 ml oljčnega olja
  • 180 ml mlačne vode

Nadev

  • 200 ml paradižnikove omake
  • 1 žlička origana
  • 125 g naribanega sira
  • 100 g šunke
  • 100 g razkoščičenih črnih oljk
  • 10 češnjevih paradižnikov

Postopek

1V večjo skledo presejemo obe vrsti moke, na sredini naredimo jamico, vanjo vlijemo mlačno vodo, sladkor in nadrobimo kvas. Pustimo 15 minut, da se kvas aktivira.

2Na obod potresemo sol, olje in testo dobro pregnetemo, lahko najprej z električnim mešalnikom, da testo samo odstopi od posode, nato pa gnetemo še na roke toliko časa, da se ne lepi več. Oblikujemo hlebček in ga pokrijemo s kuhinjsko krpo ter pustimo na toplem vzhajati približno eno uro, da naraste na dvojni volumen.

3Medtem pripravimo nadev. Paradižnikovo omako zmešamo z origanom, če ni dovolj slana, jo malo posolimo, lahko dodamo tudi malo ostre paprike. Sir naribamo, oljke narežemo na tanke kolute, češnjev paradižnik pa na četrtine.

4Pečico segrejemo na 200°C. Vzhajano testo razvaljamo na tanek pravokotnik. Nanj najprej namažemo paradižnikovo omako, razporedimo šunko, potresemo s sirom in oljkami in dodamo še češnjeve paradižnike. Testo zavijemo v kompakten zvitek in dobro zatisnemo robove.

5Pekač obložimo s peki papirjem. Z ostrim nožen narežemo približno 2 cm debele rezine in jih polagamo na pekač. Med njimi pustimo malo prostora, ker bodo še malo narasle.

6Pečemo približno 15 minut, da se lepo zlato-rjavo zapečejo. Malo jih ohladimo na pladnju in postrežemo.

Prejšnji članekOcvrti ribji žepki
Naslednji članekČesnovi buhteljni
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -