Piščanec s česnom in limono

Morda vas zanima

- Oglas -

Piščanec iz pečice z limono in česnom ter hrustljavo kožico je okusno kosilo, ki ga lahko pripravimo brez pretiranega truda. 

Sestavine

  • 1 cel piščanec
  • 2 limoni
  • 8 strokov česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica soli
  • 1 čajna žlička popra
  • nekaj vejic svežega rožmarina
  • šopek svežega timijana

Postopek

1Pečico segrejemo na 200°C, pekač obložimo s peki papirjem.

2Limoni narežemo na kolobarje, česen ločimo na stroke, vendar jih ne olupimo.

3Piščanca operemo in temeljito osušimo s papirnatimi brisačkami. Zunaj in znotraj ga dobro namažemo z oljčnim oljem, posolimo in popopramo.

4V piščanca damo 4 stroke česna, eno narezano limono, nekaj vejic timijana in rožmarina. Bedra rahlo povežemo s kuhinjsko vrvico.

5Peki papir namažemo z oljčnim oljem, nanj postavimo nekaj timijana in rožmarina in na zelišča še piščanca , ki ga obrnemo s prsmi navzdol. Okoli razporedimo preostale rezine limone in cele, neolupljene stroke česna.

6Potisnemo ga v ogreto pečico in pečemo približno pol ure, nato ga obrnemo, prelijemo s sokovi, ki so se nabrali med peko in pečemo še pol ure. Vmes ga lahko še enkrat prelijemo s sokovi.

7Čas peke je odvisen od teže piščanca – približno 1,5 kg težak piščanec se bo pekel približno 1 uro.

8Piščanca vzamemo iz pečice, rahlo ga ovijemo v alu folijo, na vrhu naredimo luknjo, da bo kožica ostala hrustljava in pustimo 10 minut počivati, nato ga postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -