Piščančji pohančki malo drugače

Morda vas zanima

- Oglas -

Takšni pohančki so zaradi kisle smetane bolj sočni in zaradi sezama še bolj okusni.

Sestavine

  • piščančji zrezki
  • gomasio (sezamova sol), lahko tudi navadno sol
  • 100 g bele gladke moke
  • 100 g krušnih drobtin ali sezama
  • 1 do 2 jajci (odvisno od velikosti zrezkov in velikosti jajc)
  • 1 do 2 žlici kisle smetane
  • repično olje za cvrtje

Priprava

1Pripravimo pet krožnikov – enega za zrezke, drugega za moko, tretjega za jajčno mešanico, četrtega za drobtine. V petega polagamo pohančke, pripravljene na cvrtje.

2Piščančje zrezke najprej zmerno posolimo z obeh strani in jih povaljamo v moki z obeh strani. Umešamo jajca in kislo smetano ter pohančke povaljamo še v tej mešanici. Prenesemo jih še v sezam oziroma drobtine (lahko naredimo tudi mešanico sezama in drobtin) in jih ravno tako povaljamo po obeh straneh.

3Segrejemo za prst olja v večji ponvi. Uporabimo srednjo temperaturo, da se pohančki ne bodo zažgali. Med cvrtjem sezam rad poka. Pecite do zlatorjave barve.

Prejšnji članekVaniljev liker
Naslednji članekBrowniji
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -