Kostanjeva juha

Znam svetuje

Vstopimo v ฤarobni svet jeseni s prefinjeno jedjo, ki bo vaลกe okusne receptorje popeljala v nebeลกko doลพivetje. Kostanjeva juha, sladka in omamno diลกeฤa, je kot narejena za hladnejลกe dni, ko se narava odene v tople odtenke rdeฤe, oranลพne in rumene.

Ta jesenska poslastica zdruลพuje bogat okus kostanja z neลพno sladkostjo, ki bo navduลกila vaลกe brbonฤice. Zajemite koลกฤek tega okusnega uลพitka in dovolite, da vas kostanjeva juha popelje v toplo naroฤje jesenskega udobja.

Sestavine za kostanjevo juho

  • 400 g kostanja
  • 1 ลกopek peterลกilja
  • 1 rdeฤa ฤebula
  • 3 stroki ฤesna
  • 1 ลพlica masla
  • 500 ml juลกne osnove
  • 3 ลกฤepce soli
  • 2 ลกฤepca mletega ฤrnega popra
  • 100 ml nadomestka smetane (riลพev, ovseni …)

Postopek

1Kostanj stresemo na veฤje cedilo in ga na hitro oplaknemo. Na kuhalnik pristavimo lonec s pribliลพno enim litrom vode. Vanj stresemo kostanj, ki ga pribliลพno eno uro kuhamo na zmernem ognju. Ko je pripravljen, ga olupimo.

2Operemo peterลกilj. Nekaj vejic prihranimo za okras, ostale osmukamo. ฤŒebulo in ฤesen olupimo ter ju na drobno nasekljamo. Na kuhalnik pristavimo kozico, v kateri raztopimo maslo. Na maslu pribliลพno 5 minut praลพimo ฤebulo in ฤesen.

3Prilijemo juลกno osnovo in dodamo kuhan kostanj. Po okusu zaฤinimo s soljo in poprom ter kuhamo pribliลพno 20 minut. Pet minut pred koncem kuhanja dodamo tudi nadomestek smetane. Nato pripravljeno juho prelijemo v veฤjo posodo in jo s paliฤnim meลกalnikom zmiksamo do gladkega.

4Juho serviramo v kroลพnike, jo okrasimo s peterลกiljem in ponudimo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite