Polpeti z jajčevci

Znam svetuje

Jajčevci ali melancani so izjemno okusna in priljubljena zelenjava. Iz njih lahko pripravimo tudi zelo okusne polpete.

Sestavine

  • 2 jajčevca
  • 2 čebuli
  • 2 jajci
  • drobtine
  • 1 glavica česna
  • 2 žlici sveže naribanega parmezana
  • 1 žlica sveže nasekljanega rožmarina
  • poper, sol
  • oljčno olje
  • 1 žlica svežih začimb, uporabimo, kar imamo pri roki – majaron, timijan, rožmarin, bazilika …

Postopek

1Pred kuhanjem jajčevcev moramo iz njih odcediti rjavkasto vodo, da nam jedi ne bo grenila. To lahko naredimo na dva načina. Jajčevce narežemo na rezine, posolimo in pustimo slabo uro, da sami spustijo vodo, nato jih s papirnato brisačko dobro obrišemo. Ali pa narezane damo v posodo in zalijemo s hladno vodo, ki jo posolimo. Rezine jajčevcev morajo biti pod gladino vode. Tako jih pustimo 15 minut in zatem obrišemo.

2Osušene jajčevce nasekljamo. Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo oljčno olje, na njem popražimo čebulo, pražimo 10-15 minut, da postekleni in se zmehča, dodamo česen, ko ta zadiši pa še nasekljane jajčevce.

Dušimo nekaj minut, da izhlapi večina tekočine. Odstavimo z ognja, ohladimo in maso damo v skledo. Dodamo jajci, parmezan, sol, poper, peteršilj in vse začimbe. Dobro premešamo in dodamo toliko drobtin, da se masa lepo poveže in iz nje lahko oblikujemo polpete. Običajno sta dovolj dve veliki žlici.

3V ponvi segrejemo malo oljčnega olja in na njem z obeh strani pocvremo polpete do zlato-rjave barve.

4Postrežemo takoj z jogurtovo ali kakšno drugo omako.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite