Polnjene bučke so poslastica, pa ne le za ljubitelje zelenjave.
Sestavine
- 2 večji bučki
- 80 g parmezana
- 1 čebula – mlada
- 5 strokov česna
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 konzerva koruze
- 1 paprika
- 3 mesnati paradižniki
- 15 črnih oljk
- svež peteršilj
- sol in poper
Postopek
1Bučke prerežemo po dolžini in jih izdolbemo. Malo jih nasolimo in pustimo nekaj časa, da spustijo odvečno vodo.
2Čebulo in česen drobno nasekljamo, papriko očistimo in narežemo na majhne koščke, oljke razkoščičimo in narežemo na kolute, paradižnike olupimo in narežemo na kocke.
3V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem popražimo najprej čebulo, ki smo jo malo posolili, nato pa še česen. Ko česen zadiši, dodamo še sredico, ki smo jo izdolbli iz bučk, papriko, paradižnik in oljke. Nekaj minut dušimo, da povre odvečna tekočina, zatem primešamo še konzervo koruze in 1 žlico svežega peteršilja, prevremo, odstavimo z ognja in ohladimo.
4Bučke od znotraj obrišemo s papirjem, da popivnamo odvečno vodo. Napolnimo jih s pripravljeno zmesjo, potresemo s sveže naribanim parmezanom in v pečici, ki smo jo ogreli na 220°C, pečemo 35-40 minut, da se zmehčajo in sir lepo zapeče.