Hitro in brez kompliciranja. Pa še dobro.
Sestavine
- 100 g dimljenega lososa
- 1 velika bučka
- 4 majhne bučke
- 1 čebula
- 4 sušeni paradižniki
- 1 svež paradižnik
- 2 stroka česna
- oljčno olje
Postopek
1Eno res dolgo bučko prerežemo po dolgem na pol. Nato jo izdolbemo. Pečica segrejemo na 180°C. Polovici bučke posolimo in počakamo, da se pečica segreje.
2Vmes nasekljamo čebulo, jo na oljčnem olju popražimo, da postekleni. Dodamo narezane posušene paradižnike, narezane bučke, 2 stroka česna, solimo in začinimo po okusu. Dodamo narezan paradižnik in ko spusti sok, pustimo, da vse malo povre oziroma da se poduši. Čisto na koncu dodamo rezine dimljenega lososa.
3Prazni polovici velike bučke postavimo za 20 minut v pečico. Ko dobijo malo barve, jih napolnimo z mešanico, po želji dodamo lističe sira in ko se sir raztopi, serviramo s skledo solate.