Za vse ljubitelje zdravih in okusnih solat predstavljamo recept, ki bo vaše brbončice popeljal na nepozabno kulinarično potovanje – pečena rdeča pesa z rukolo in feta sirom. Pečena rdeča pesa, čudežno spremenjena s postopkom pečenja, ne le poudari svoj naravni okus, temveč razkrije tudi svojo sladko plat.
Ta barvita in hranljiva solata je pravi balzam za okusne brbončice ter odlična izbira za popestritev vašega jedilnika. Pripravite se na harmonično kombinacijo slastnih sestavin, ki bodo navdušile tako ljubitelje pese kot tudi tiste, ki iščejo sveže in inovativne ideje za pripravo zdravih obrokov.
Začarajte svoje okusne popke s to izjemno kombinacijo pečene rdeče pese, hrustljave rukole in razkošnega feta sira – vaš krožnik bo postal pravo umetniško delo okusov!
Sestavine za pečeno rdečo peso z rukolo in feta sirom
- 6 srednje velikih pes
- 3 žlice oljčnega olja
- 1/2 žličke soli
- 100 g feta sira
- 100 g sveže rukole
- 2 žlici balzamičnega kisa
Postopek
1Pečico predgrejemo na 210°C.
2Peso temeljito operemo. Del pecljev in korenino pustimo na gomolju, da med peko zadrži čim več soka. Pokapljamo jih z oljčnim oljem in začinimo s soljo.
3Peso ohlapno zavijemo v alu folijo, lahko vsako posebej ali kar vse skupaj in postavimo v ogreto pečico.
4Pečemo približno eno uro, odvisno od debeline gomoljev. Pesa je pečena, ko vilice zlahka zdrknejo v njen najdebelejši del.
5Pečeno peso pustimo, da se ohladi, jo olupimo in narežemo na nekaj milimetrov debele kolute. Pri lupljenju in rezanju svetujemo uporabo rokavic, saj se boste v nasprotnem primeru težko znebili rdeče barve na prstih.
6Na krožnike razporedimo sveže oprano rukolo, na vrh damo rdečo peso, na kocke narezan feta ali kak drug slan sir in vse skupaj pokapljamo z balzamičnim kisom.
7Postrežemo takoj, lahko kot prilogo k mesu ali samostojno jed.