Namesto običajnega čipsa iz krompirja poskusite bolj zdrav čips iz ohrovta.
Sestavine
- 125 g ohrovta
- 2 žlici oljčnega olja
- 1/4 žličke soli
- 2 ščepca česna v prahu
Priprava
1Pečico predgrejemo na 180 °C. Velik plitek pekač obložimo s papirjem za peko.
2Ohrovt razdelimo na posamezne liste, ki jih najprej operemo pod tekočo vodo, nato pa dobro osušimo. Z nožem odstranimo trda stebla. Liste natrgamo na za grižljaj velike kose. Stresemo jih v skledo, nato pa jih pokapamo z oljem in začinimo s soljo ter česnom v prahu. Dobro premešamo, da so vsi kosi enakomerno začinjeni.
3Lističe nato razporedimo po pekaču in pečemo v ogreti pečici na srednji višini 10 do 15 minut. Kosi ohrovta se morajo hrustljavo zapeči. Ohrovtov čips stresemo v servirno skledo in postrežemo.