Narastek z bučkami in korenčkom

Znam svetuje

Če nam v hladilniku ostaja zelenjava in ne vemo kaj bi z njo, lahko naredimo ta odličen narastek. Mi smo za pripravo uporabili bučko in korenje, lahko pa uporabimo tudi por, papriko, brokoli, cvetačo …

Sestavine

  • 1 večja bučka
  • 3 korenčki
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 4 jajca
  • 50 g parmezana
  • sol in poper
  • muškatni orešček
  • drobnjak in peteršilj
  • oljčno olje

Postopek

1Čebulo prerežemo na polovico in narežemo na tanke kolobarje. Bučke in korenje narežemo na koščke. V ponvi na malo vročega olja popražimo čebulo, ki jo solimo in dodamo korenček, zalijemo z vodo in malo podušimo. Korenček naj ne bo premehek, saj se bo pekel še v pečici.

2Odkrijemo in pustimo, da voda izhlapi, dodamo bučke in popražimo. Na koncu dodamo nasekljan česen in premešamo toliko, da zadiši. Zelenjavo pretresemo v posodo in malo ohladimo.

3Beljake in rumenjake ločimo. Rumenjake zmešamo s smetano za kuhanje, dodamo poper in muškatni orešček ter premešamo. V mešanico pretresemo ohlajeno zelenjavo, dodamo nariban parmezan in nasekljan peteršilj ter drobnjak. Če nimamo svežih začimb, lahko uporabimo suhe.

4Beljake stepemo in z lopatko vmešamo v maso. Okrogel pekač dobro namažemo z maslom ali obložimo s peki papirjem, vanj preložimo maso in poravnamo. Pečico segrejemo na 200°C in pečemo 30 minut, nato pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo še 10 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite