Če nam v hladilniku ostaja zelenjava in ne vemo kaj bi z njo, lahko naredimo ta odličen narastek. Mi smo za pripravo uporabili bučko in korenje, lahko pa uporabimo tudi por, papriko, brokoli, cvetačo …
Sestavine
- 1 večja bučka
- 3 korenčki
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 200 ml smetane za kuhanje
- 4 jajca
- 50 g parmezana
- sol in poper
- muškatni orešček
- drobnjak in peteršilj
- oljčno olje
Postopek
1Čebulo prerežemo na polovico in narežemo na tanke kolobarje. Bučke in korenje narežemo na koščke. V ponvi na malo vročega olja popražimo čebulo, ki jo solimo in dodamo korenček, zalijemo z vodo in malo podušimo. Korenček naj ne bo premehek, saj se bo pekel še v pečici.
2Odkrijemo in pustimo, da voda izhlapi, dodamo bučke in popražimo. Na koncu dodamo nasekljan česen in premešamo toliko, da zadiši. Zelenjavo pretresemo v posodo in malo ohladimo.
3Beljake in rumenjake ločimo. Rumenjake zmešamo s smetano za kuhanje, dodamo poper in muškatni orešček ter premešamo. V mešanico pretresemo ohlajeno zelenjavo, dodamo nariban parmezan in nasekljan peteršilj ter drobnjak. Če nimamo svežih začimb, lahko uporabimo suhe.
4Beljake stepemo in z lopatko vmešamo v maso. Okrogel pekač dobro namažemo z maslom ali obložimo s peki papirjem, vanj preložimo maso in poravnamo. Pečico segrejemo na 200°C in pečemo 30 minut, nato pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo še 10 minut.