Dušeno kitajsko zelje s korenjem

Znam svetuje

Dušeno kitajsko zelje. Odlična zelenjavna jed.

Sestavine

  • večja glava kitajskega zelja
  • 2 korenčka
  • 3 stroki česna
  • sol
  • 1/2 žličke mlete kumine
  • 1/4 žličke celih semen kumine
  • 1–2 žlici moke

Postopek

1Kitajsko zelje narežemo na rezance in ga dobro operemo. Korenček operemo in narežemo na tanke palčke.

2Vse skupaj stresemo v kozico in prilijemo pol kozarca vode. Solimo, začinimo s kumino in pokrito dušimo 10 minut, da se zelenjava zmehča.

3Dobiti moramo gosto omako, zato zelje po potrebi zgostimo z žlico ali največ dvema moke. Za še boljši okus dodamo žlico ali dve sladke smetane.

4Dušeno kitajsko zelje ponudimo kot prilogo k pečenemu krompirju in piščancu iz pečice.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite