Bučkini polpeti s sirom

Znam svetuje

Te bučkini polpeti s sirom so odlična izbira za samostojno jed ali kot priloga. Postrezite jih kot toplo predjed, lahko pa jih uživate tudi hladne kot del piknika ali prigrizka.

Ne glede na priložnost, bodo bučkine polpete s sirom zagotovo navdušile s svojim okusom in enostavnostjo priprave.

Sestavine za bučkine polpete s sirom

  • 2 srednje veliki bučki
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 1 skodelica naribanega sira (npr. parmezan, cheddar ali gouda)
  • 1/2 skodelice drobtin (koruzne ali drobtine iz kruha)
  • 2 jajci
  • 2 žlici sveže sesekljanega peteršilja
  • sol po okusu
  • poprova mešanica po okusu
  • oljčno olje (za peko)

Postopek

1Bučke operite in nastrgajte na grobo strgalnik. Nato stisnite bučke z roko, da odstranite odvečno tekočino.

2V večji posodi zmešajte sesekljano čebulo, sesekljan česen, nariban sir, drobtine, jajca, sveže sesekljan peteršilj, sol in poprovo mešanico. Dodajte tudi stisnjene bučke in dobro premešajte, da se sestavine dobro povežejo.

3V ponvi segrejte nekaj oljčnega olja na srednji vročini.

4Iz zmesi oblikujte majhne polpete s premerom približno 5 cm. Polpete postavite v segreto ponev in pecite približno 3-4 minute na vsaki strani, dokler niso lepo zapečene in zlato rjave barve. Bučkini polpeti se lahko spečejo tudi v pečici, ogreti na 180 °C, približno 15-20 minut.

5Ko so polpete pečene, jih odstranite iz ponve in položite na papirnato brisačo, da se odcedijo odvečna olja.

6Postrezite bučkine polpete s sirom kot samostojno jed ali kot prilogo. Lahko jih postrežete s solato ali omako po izbiri.

V naši spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite