Bučkini polpeti s feta sirom iz pečice

Znam svetuje

Sezona bučk je na vrhuncu in tokratna različica polpetov so s bučkini polpeti s feta sirom iz pečice. Originalni feta sir prihaja iz Grčije. Sir je izdelan iz ovčjega mleka ali mešanice ovčjega in kozjega mleka. Feta je bele barve in nežne, mehke teksture. Po videzu izdelek spominja na skuto. Okus je rahlo skuta, sveže nasoljen.

Sestavine

  • 5 majhnih bučk (800g) naribanih bučk
  • 3 jajca
  • 250 g nadrobljenega sira feta
  • 120 g moke
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • šopek nasekljane mete in peteršilja
  • sol in poper
  • oljčno olje

Postopek

1Bučke najprej operemo, naribamo, solimo in pustimo stati cca pol ure. Izpustile bodo kar nekaj vode in s tem tudi grenkobo. Dobro jih ožamemo.

2V posodi zmešamo vse sestavine. Vrstni red naj bo: bučke, sol, poper, meta in peteršilj, pecilni, feta, jajca in na koncu moka. Zmes naj bo čvrsta.

3Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija, medtem pa pripravimo pekač. Obložimo ga s peki papirjem. Z mokrimi rokami oblikujemo polpete in jih polagamo na papir. Polpete pečemo 30 – 35 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite