Ajdova kaša z lisičkami

Znam svetuje

Ajda je bogat vir beljakovin, ajdova kaša pa okusno in zdravo živilo. Pripravimo jo lahko na več načinov, tale z lisičkami je eden izmed njih. Sestavin je dovolj z 4 osebe.

Sestavine za ajdovo kašo z lisičkami

  • 300 g ajdove kaše
  • 300 g svežih lisičk
  • 500 ml jušne osnove
  • 1 srednje velika čebula
  • 2 stroka česna
  • sol in poper
  • šopek svežega peteršilja
  • vejica svežega timijana in majarona
  • 1 mesnat paradižnik – olupljen in narezan na kocke
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica masla

Postopek

1Ajdovo kašo operemo v vroči kozici prepražimo do zlato rumene barve. Zalijemo jo z jušno osnovo, dodamo vejico timijana in majarona in zavremo. Odstranimo pene, ki se naberejo na vrhu in kuhamo dobrih 10 minut, da se kaša napne in popije vso tekočino. Po potrebi dodajamo vročo vodo.

2Čebulo olupimo in narežemo na kolute, lisičke očistimo z vlažno krpo, večje prerežemo, manjše pa pustimo kar cele. Česen olupimo in nasekljamo.

3V ponev damo oljčno olje, čebulo in lisičke, malo posolimo, popopramo, dodamo še česen in paradižnik in na nizki temperaturi dušimo približno 10 minut, da povre večina tekočine.

4V ponev dodamo kuhano ajdovo kašo, dodamo žlico masla in dobro premešamo.

5Pustimo počivati nekaj minut, potresemo s svežim peteršiljem in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite