Testenine z treviškim radičem, orehi in gorgonzolo predstavljajo okusno razvajanje brbončic, kjer se prepletajo izjemni okusi in raznolike teksture. To vrhunsko jed pripravljamo s posebno omako, ki združuje rahlo grenak okus treviškega radiča, intenzivnost gorgonzole ter hrustljavost orehov. Ta kombinacija ustvari nepozabno jed, ki bo navdušila ljubitelje testenin in kulinaričnih eksperimentov.
Omaka, ki združuje rahlo grenak okus radiča, intenziven okus gorgonzole in hrustljavost orehov je kot nalašč za pripravo res dobrega krožnika testenin. Ta edinstvena kombinacija okusov se ne le popolnoma ujema s testeninami, temveč tudi ustvari harmonijo, ki bo vaše brbončice popeljala na kulinarično potovanje.
Priprava testenin z treviškim radičem, orehi in gorgonzolo je preprosta, a rezultat je vrhunski – jed, ki bo vašo mizo spremenila v pravo gurmansko doživetje.
Sestavine za testenine s treviškim radičem, orehi in gorgonzolo
- 350 g peresnikov
- 2 glavici treviškega radiča
- 200 g gorgonzole
- 50 g orehovih jedrc
- 1 bela čebula
- 1 šalotka
- 1 dl belega vina
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
1Orehova jedrca na drobno sesekljamo in nekaj minut pražimo na ponvi. Radič očistimo, operemo, posušimo in narežemo na trakove.
2Šalotko in čebulo na drobno nasekljamo in jih v večji ponvi popražimo na oljčnem olju.
3Ko čebula postekleni, dodamo narezan radič. Zalijemo z belim vinom in dušimo na zmernem ognju. Medtem gorgonzolo narežemo na kocke in na nizki temperaturi stopimo v ponvi z mlekom.
4Testenine skuhamo v osoljenem kropu al dente. Odcedimo in prihranimo nekoliko vode, v kateri so se kuhale.
5Testenine damo v ponev z radičem in dodamo stopljeno gorgonzolo in popražene orehe. Izdatno popopramo in kuhamo še minutko, da se okusi lepo prepojijo.
6Če so testenine presuhe, dodamo malo vode, v kateri so se kuhale. Postrežemo takoj.