Široki rezanci z orehovo omako in gorgonzolo

Znam svetuje

Testenine z okusom po jeseni.

Sestavine

  • 350 g širokih rezancev
  • 350 g sesekljanih orehov
  • 25 g belih drobtin
  • 2 stroka česna
  • 100 g gorgonzole
  • 150 g smetane
  • 5 žlic mleka
  • 5 žlic oljčnega olja

Priprava

1V večji terilnik stresemo drobtine, orehe, česen in sir ter mešamo, da nastane gladka zmes. Zmesi dodamo mleko, oljčno olje ter dobro premešamo. Vmešamo še smetano, da nastane gosta omaka. Začinimo s soljo in poprom.

2V velikem loncu zavremo osoljeno vodo in v njej skuhamo testenine, da so al dente.

3Testenine odcedimo in jih stresemo na krožnik. Dodamo omako z orehi in vse skupaj premešamo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite