Široki rezanci s tuno in kislo smetano

Znam svetuje

Začnite s spoznavanjem izjemne kombinacije okusov z našim receptom za široke rezance s tuno in kislo smetano. Ta jed vsebuje značilen in bogat okus tune, ki se popolnoma dopolnjuje z osvežujočo in kremasto teksturo kisle smetane. Pripeljite še en odtenek okusa z uporabo širokih rezancev, ki popolnoma absorbirajo okusne sokove te jedi.

Sestavine za široke rezance s tuno in kislo smetano

  • 250 g širokih rezancev
  • 2 pločevinki tune v lastnem soku
  • 200 ml kisle smetane
  • 2 stroka česna
  • 1 majhna čebula
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in poper po okusu
  • češnjev paradižnik za okras

Postopek

1Skuhajte široke rezance v veliki posodi z vrelo vodo in malo soli, v skladu z navodili na embalaži.

2Medtem ko se rezanci kuhajo, olupite in drobno sesekljajte čebulo in česen.

3V veliki ponvi segrejte oljčno olje na srednjem ognju. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter pražite, dokler čebula ne postane mehka in prosojna.

4Odprite pločevinke tune in odcedite odvečni sok. Tuno dodajte v ponev in jo z vilicami razdrobite.

5Ko se tuna rahlo segreje, dodajte kislo smetano, sol in poper. Dobro premešajte in pustite, da se omaka segreje, vendar ne vre.

6Ko so rezanci kuhani, jih odcedite in dodajte v ponev z omako. Dobro premešajte, da se rezanci enakomerno prepojijo z omako.

7Postrezite toplo, okrasite s češnjevim paradižnikom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite