Rižota z bučo

Znam svetuje

Jesenska rižota z bučo je enostavna in hitro pripravljena jed. Prav tako je odlična, če ji dodamo žličko mletega čilija in jo tako naredimo pikantno.

Sestavine

  • 400 g olupljene in očiščene buče
  • 400 g riža za rižote
  • 80 g masla
  • 1 čebula
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 2 žlici sveže naribanega parmezana
  • 1 vejica sveže bazilike
  • sol, poper in čili v prahu po okusu

Postopek

1Bučo narežemo na majhne kocke. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. V večji ponvi stopimo maslo in na njem pocvremo čebulo, dokler ne postekleni. Dodamo narezano bučo in dušimo približno 15 minut, da se popolnoma zmehča. Po potrebi dolivamo juho in večkrat premešamo.

2V ponev stresemo še riž in ga cvremo približno 5 minut, da postekleni. Zalijemo z juho, popopramo in posolimo, lahko dodamo še žličko čilija in ob stalnem mešanju kuhamo še 15 minut.  

3Odstavimo z ognja, primešamo še žličko masla in polovico parmezana. Ponev pokrijemo in rižoto pustimo počivati 5 minut.

4Rižoto razporedimo na krožnike in potresemo s svežo baziliko in malo parmezana.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite