Rižota s šparglji in z balzamičnim kisom

Znam svetuje

Odlična sezonska rižota s šparglji in z balzamičnim kisom ter s čebulo in parmezanom je mojstrovina okusov, ki se dopolnjujejo in drug drugega nadgrajujejo.

Sestavine za rižoto s šparglji in z balzamičnim kisom

  • 400 g riža
  • 70 g masla
  • 1/2 čebule
  • 500 g špargljev
  • parmezan
  • žlička balzamičnega kisa

Postopek

1V posodi, v kateri bomo kuhali riž, na maslu za 3 minute prepražimo čebulo, da postekleni. Primešamo na koščke narezane šparglje (prej jih na hitro skuhamo v osoljenem kropu) ter riž. Pražimo 2-3 minute.

2Dodamo žličko balzamičnega kisa in kuhamo. Ob stalnem mešanju dodajamo vodo, dokler riž ni kuhan (12-15 minut). Na koncu posujemo s svežim, ribanim parmezanom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite