Morska lazanja je idealna za tiste priloลพnosti, ko imamo na voljo veฤ razliฤnih morskih dobrot, ki jim z gobami ลกe poudarimo aromo in naredimo vse skupaj ลกe bolj slastno.
Sestavine za morsko lazanjo
- 15 g masla
- 225 g surovih kozic
- 450 g fileja morskega vraga
- 225 g ลกampinjonov
- 850 g beลกamel omake
- sol
- poper
- 400 g paradiลพnika iz konzerve
- 1 ลพlica sveลพe krebuljice
- 1 ลพlica sveลพe bazilike
- 175 g listiฤev za lazanjo
- 75 g sveลพe nastrganega parmezana
Postopek
1V velikem loncu raztopimo maslo. Vanj damo kozice in morskega vraga ter na srednjem ognju praลพimo 5 minut, da se kozice roลพnato obarvajo. Z zajemalko damo kozice v skledo. Gobe damo v lonec in jih med meลกanjem duลกimo 5 minut. Ribo in gobe prav tako damo v skledo.
2Peฤico segrejemo na 190 stopinj. V beลกamel omako vmeลกamo ribjo meลกanico s tekoฤino vred. Zaฤinimo s poprom in soljo.
3V velik pekaฤ po plasteh naloลพimo sesekljan paradiลพnik, sesekljano krebuljico, nasekljano baziliko, ribjo meลกanico in liste za lazanjo. Konฤamo s plastjo ribje meลกanice. Lazanjo potresemo z nastrganim sveลพim parmezanom.
4V peฤici peฤemo 40 minut, da se rjavo obarva. Takoj ponudimo.