Gratinirana lazanja

Znam svetuje

ฤŒe boste kdaj za kosilo pripravili gratinirano lazanjo, ne boste veliko zgreลกili. Je dobra, nasitna, enostavna.

Sestavine

  • 1 ฤebula
  • 1 korenฤek
  • 2 jedilni ลพlici olja
  • 500 g meลกanega mletega mesa
  • 1 ฤajna ลพlica suhega timijana
  • 1 kg paradiลพnikov
  • sol
  • poper
  • 2 jedilni ลพlici masla
  • 4 jedilne ลพlice moke
  • 500 ml belega vina
  • 150 ml mleka
  • 500 g listov za lazanjo (nekuhanih)
  • 300 g sira
  • maลกฤoba za pekaฤ

Postopek

1ฤŒebulo in korenฤek olupimo in sesekljamo oziroma nareลพemo na kocke. V ponvi segrejemo olje in v njem poduลกimo ฤebulo, da postekleni. Dodamo korenฤek in mleto meso in dobro popraลพimo. Umeลกamo timijan in paradiลพnike ter solimo in popramo.

2Iz masla in moke naredimo preลพganje in ga zalijemo z vinom. Zavremo, da postane kremasto, nato umeลกamo mleko in solimo. Peฤico ogrejemo na 200ยฐC.

3Nekaj omake damo v pomaลกฤeni pekaฤ za narastek, nanjo poloลพimo sloj nekuhanih listov za lazanjo in po njem razporedimo nekaj mase iz mletega mesa. Posujemo s sirom. Postopek ponavljamo, dokler ne uporabimo vsega mesa. Zadnji sloj naj bo iz omake in sira.

4Lazanjo peฤemo v peฤici okoli 40 minut, da postane zlatorjava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite