Doma narejena pašta je vedno boljša od tiste, ki jo kupimo. Tudi ajdovo lahko zelo enostavno pripravimo sami. Postrežemo jo na primer z omako iz gob in piščanca.
Sestavine
- 200 g navadne bele moke
- 100 g ajdove moke
- 3 jajca
- sol
- 2 žlici oljčnega olja
- po potrebi malo hladne vode
Postopek
1Vse sestavine zmešamo in zamesimo v gladko in voljno testo. Mesimo vsaj 10 minut, nato testo zavijemo v plastično folijo, da se nam ne bi izsušilo in ga damo za vsaj pol ure v hladilnik.
2Testo razdelimo na več delov in ga postopoma, na mašinico razvaljamo na tanko in narežemo z nastavkom za široke rezance. Če mašinice nimamo, testo razvaljamo na roke čim bolj na tanko in narežemo z nožem.
3Testenine kuhamo v slani vreli vode 3 do 4 minute.