Zdrobov narastek s figami

Znam svetuje

Enostavna in okusna sladica.

Sestavine

  • 250 g fig
  • 600 ml mleka
  • 140 g pšeničnega zdroba
  • 70 g sladkorja
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 60 g masla
  • 3 jajca
  • ščepec soli

Postopek

1Mleko rahlo solimo, dodamo maslo in segrejemo do vretja. V mleko, med stalnim mešanjem, dodajamo pšenični zdrob in kuhamo, da se zgosti (2-3 minute). Ko je kuhan, ga odstavimo in pustimo, da se ohladi.

2Rumenjake in beljake ločimo. Rumenjake z obema sladkorjema penasto vmešamo in primešamo k ohlajenemu zdrobu. Nekaj fig narežemo na pol in jih pustimo za na vrh. Ostale narežemo na manjše koščke in vmešamo v maso.

3Beljakom dodamo ščepec soli, jih stepemo v čvrst sneg in ga z lopatko počasi vmešamo k preostali masi. Pekač dobro namažemo z maslom, vanj prestavimo maso, jo poravnamo in vanjo rahlo potisnemo polovičke fig.

4Pečemo v pečici, segreti na 200°C približno 30 minut oziroma toliko časa, da se lepo zlato-rumeno zapeče.

Nasvet

5V maslo lahko vmešamo na manjše koščke narezane suhe fige in nekoliko zmanjšamo količino sladkorja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite