Vinski narastek s kuhanim vinom.
Sestavine
- 4 jajca
- 6 dag moke
- 8 dag sladkorja
- 4 dag orehov
- 4 dag masla
- 2 jedilni ลพlici zdrobljenih keksov
- cimet
- limonova lupina
- rum
- 4 dcl kuhanega belega vina
- sladkor
Postopek
1Rumenjake meลกamo s polovico sladkorja. Iz beljakov stolฤemo sneg in mu (ko je ลพe trd) poฤasi dodajamo drugo polovico sladkorja. Med rumenjake zameลกamo maslo, dodamo cimet, limono in rum, nazadnje pa ลกe sneg, moko, pomeลกano z mletimi orehi in piลกkotne drobtine.
2Pekaฤ namaลพemo z maslom in potresemo z ostro moko. Mase mora biti v pekaฤu vsaj za 1 centimeter. Povrh potresemo kristalni sladkor in peฤemo v peฤici na 180ยฐC okoli 45 minut.
3Peฤeni narastek razreลพemo na koลกฤke in prelijemo s kuhanim vinom: segrejemo 3 dcl vina s pribliลพno 15 dag sladkorja.