Velikonočni mafini

Znam svetuje

Velikonočni mafini so videti kot ocvrta jajčka, kar jim daje vesel videz, za piko na i pa je kronica iz smetane. Zagotovo bodo popestrili našo velikonočno obloženo mizo. Priprava je enostavna in hitra, izgled in okus pa neverjeten.

Sestavine za velikonočne mafine

Za mafine

  • 275 g mehke bele moke
  • 100 g sladkorja
  • 50 g kakava v prahu
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 100 g stopljenega masla
  • 300 ml mleka
  • 2 jajci
  • 1 žlička vaniljeve esence

Za okras

  • 200 ml stepene sladke smetane
  • 1 vaniljev sladkor
  • 12 polovičk marelic, lahko iz konzerve

Postopek

1Marelice potopimo v vročo vodo, da jim lahko odstranimo kožico. Olupljene marelice damo na papirnato brisačko, da popivna odvečni sok.

2Pečico segrejemo na 200°C. Pekač za mafine (12 kosov) obložimo z rjavimi papirčki za mafine, modelčke namastimo in posipamo z moko, višek moke pa iztresemo.

3V večjo skledo presejemo moko s pecilnim praškom, dodamo kakav in sladkor. Posebej zmešamo jajca, mleko, maslo in vaniljevo esenco.

4Suhe sestavine postopoma dodajamo mokrim in nenehno mešamo z mešalcem, nastavljenim na srednjo hitrost. Stepamo, dokler masa ne postane gladka.

5Maso razporedimo v modelčke, v vsakega gre približno ena velika žlica mase.

6Pečemo 20-25 minut, če so res pečeni, preizkusimo z zobotrebcem. Pečene vzamemo iz pečice in ohladimo.

7Smetano z vaniljevim sladkorjem čvrsto stepemo in jo damo v vrečko za okraševanje.

8Na ohlajen mafin postavimo polovičko olupljene marelice in okoli nabrizgamo sladko smetano.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite