Tradicionalna baklava – recept za popoln sladek užitek

Znam svetuje

Tradicionalna baklava. Preprost recept za sočno in sladko mojstrovino.

Sestavine za tradicionalno baklavo

  • 500 g tankih listov za baklavo
  • 300 g mletih orehov (lahko tudi mandljev)
  • 200 g stopljenega masla
  • 1 čajna žlička cimeta (po želji)

Sirup

  • 500 ml vode
  • 400 g sladkorja
  • 100 g medu
  • 1 limona (narezana na rezine ali samo sok)
  • 1 cimetova palčka (po želji)

Postopek

1Pečico segrejte na 180 °C. Pekač rahlo namažite z maslom in položite prvo plast testa. Vsako plast premažite s stopljenim maslom. Nadaljujte s polovico listov. Nato enakomerno razporedite mlete orehe, ki ste jih po želji zmešali s cimetom. Nadaljujte z drugo polovico listov, vsako plast premažite z maslom. Ko je vse zloženo, baklavo z ostrim nožem narežite na rombe ali kvadrate.

2Pekač postavite v segreto pečico in pecite 30-40 minut, dokler baklava ne postane zlato rjave barve.

3V posodi zmešajte vodo, sladkor, med in limono. Po želji dodajte cimetovo palčko. Kuhajte na nizkem ognju 10-15 minut, da se sirup nekoliko zgosti. Sirup ohladite na toplo.

4Pečeno baklavo takoj prelijte s toplim sirupom. Pustite, da se ohladi na sobni temperaturi, da sirup dobro vpije.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite