Sočna skutina pita

Znam svetuje

Sočna, dišeča sladica, ki se kar topi v ustih.

Sestavine

Testo

  • 350 g moke
  • 80 g sladkorja
  • 150 g masla
  • 1 rumenjak
  • 1/2 lončka kisle smetane
  • 1/2 pecilnega praška
  • 1 vaniljev sladkor
  • ščepec soli

Nadev

  • 1/2 kg skute
  • 60 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 lonček kisle smetane
  • 1 jajce
  • sok polovice limone in 1 žlička naribane limonine lupinice
  • 1 velika žlica pšeničnega zdroba
  • 1 beljak
  • 1/2 žličke limoninega soka
  • 1 vaniljev strok

Postopek

1Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom. Dodamo rumenjak, sladkor, ščepec soli, vaniljev sladkor, kislo smetano in na lističe narezano maslo. S hladnimi rokami zgnetemo gladko testo. 2/3 testa razporedimo po dnu pekača, obloženega s peki papirjem, in ga z vilicami večkrat prebodemo. S tretjino testa pa oblikujemo 2 cm visok rob.

2Testo pečemo v ogreti pečici (180°C) 15 – 20 minut, oziroma dokler ni zlato-rumeno zapečeno. Pečenega vzamemo iz pečice in ohladimo

3Medtem, ko se testo peče, pripravimo še nadev. Najprej jajca, sladkor in vaniljev sladkor penasto vmešamo. Z lopatko primešamo skuto, kislo smetano, zdrob, limonin sok in lupinico. Iz vaniljevega stroka z nožem postrgamo vsebino in jo dodamo v maso. iz beljaka, ki mu dodamo malo limoninega soka, stepemo čvrst sneg in ga z lopatko počasi vmešamo v maso.

4Maso vlijemo v pečeno osnovo in postavimo v pečico še za 40 minut.

5Pito postrežemo še mlačno, lahko jo potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo z metinimi lističi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite