Ko se prične hladnejši del leta, ni nič boljšega kot hiša, ki diši po sveže pečenih sladkornih piškotih. Sladkorni piškoti so stalnica vsake praznične sezone, so pa tudi odličen sladek prigrizek za vse letne čase. Odlični so za uživanje ob skodelici vročega čaja ali kave, popolni za otroške zabave, in so priljubljena izbira za darila ob posebnih priložnostih.
Sestavine za sladkorne piškote
- 870 g moke
- 3/4 žličke soli
- 1,5 žličke pecilnega praška
- 350 g neslanega masla
- 500 g sladkorja
- 3 velika jajca
- 1 žlica vaniljevega ekstrakta
Postopek
1V veliki posodi presejemo moko, sol in pecilni prašek.
2V kuhinjskem mešalniku na srednji hitrosti umešamo maslo in sladkor. Mešamo, dokler masa ni kremasta. Zatem vmešamo še jajca in vaniljev ekstrakt.
3Na manjši hitrosti dodajamo moko, da nastane lepa zmes. Testo razdelimo na par delov in postavimo v hladilnik za pol ure.
4Pečico segrejemo na 175 °C. Na pomokani površini razvaljamo testo in oblikujemo piškote (sama naredim bolj tanke).
5Piškote pečemo približno 15 minut ali dokler ne postanejo rahlo zlate barve.