Sadna rolada

Znam svetuje

Enostavna, hitro narejena in dobra sladica, ki jo boste nedvomno večkrat pripravili. Uporabimo lahko različne vrste sadja, prilagodimo le količino sladkorja.

Sestavine za sadno rolado

Testo

  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 100 g moke
  • 20 g jedilnega škroba
  • ščepec soli

Nadev

  • 200 g mešanega sadja – borovnice, maline, ribez..
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • Sok polovice limone
  • 1/2 litra sladke smetane
  • 1 vaniljev sladkor

Postopek

1Sadje  očistimo, ribez in borovnice osmukamo, maline pa narežemo na majhne koščke. Vse skupaj damo v skledo, posujemo s sladkorjem, dodamo limonin sok  in pustimo nekoliko časa stati,  da se okusi prepojijo.

2Ločimo rumenjake od beljakov, rumenjake in 70 g sladkorja penasto stepamo toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi in rumenjaki spremenijo barvo v svetlo rumeno. Beljakom dodamo ščepec soli in jih stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem jim dodamo še preostali sladkor, ki smo ga zmešali z vaniljevim sladkorjem. Sneg spustimo na jajčno kremo in na vse skupaj presejemo moko s škrobom. Rahlo premešamo.

3Pečico predgrejemo na 200 °C, pekač obložimo s peki papirjem in nanj namažemo testo na približno 1 cm debeline. Testo pečemo 10-12  minut v srednji legi. 

4Po delovni površini razgrnemo veliko serveto in jo potresemo s sladkorjem v prahu. Vročo biskvitno ploščo zvrnemo na to podlago in previdno odstranimo papir. Biskvit, s pomočjo servete, rahlo zavijemo in pustimo, da se ohladi.

5Smetano z vaniljevim sladkorjem čvrsto stepemo in primešamo oslajeno sadje. Biskvitno rolado razvijemo (previdno), namažemo s smetano in jo s pomočjo servete spet rahlo zavijemo. Lahko jo potresemo še s sladkorjem v prahu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite