Enostavna, hitro narejena in dobra sladica, ki jo boste nedvomno veฤkrat pripravili. Uporabimo lahko razliฤne vrste sadja, prilagodimo le koliฤino sladkorja.
Sestavine za sadno rolado
Testo
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 100 g moke
- 20 g jedilnega ลกkroba
- ลกฤepec soli
Nadev
- 200 g meลกanega sadja โ borovnice, maline, ribez..
- 2 ลพlici sladkorja v prahu
- Sok polovice limone
- 1/2 litra sladke smetane
- 1 vaniljev sladkor
Postopek
1Sadje oฤistimo, ribez in borovnice osmukamo, maline pa nareลพemo na majhne koลกฤke. Vse skupaj damo v skledo, posujemo s sladkorjem, dodamo limonin sok in pustimo nekoliko ฤasa stati, da se okusi prepojijo.
2Loฤimo rumenjake od beljakov, rumenjake in 70 g sladkorja penasto stepamo toliko ฤasa, da se sladkor popolnoma stopi in rumenjaki spremenijo barvo v svetlo rumeno. Beljakom dodamo ลกฤepec soli in jih stepemo v ฤvrst sneg. Med stepanjem jim dodamo ลกe preostali sladkor, ki smo ga zmeลกali z vaniljevim sladkorjem. Sneg spustimo na jajฤno kremo in na vse skupaj presejemo moko s ลกkrobom. Rahlo premeลกamo.
3Peฤico predgrejemo na 200 ยฐC, pekaฤ obloลพimo s peki papirjem in nanj namaลพemo testo na pribliลพno 1 cm debeline. Testo peฤemo 10-12 minut v srednji legi.
4Po delovni povrลกini razgrnemo veliko serveto in jo potresemo s sladkorjem v prahu. Vroฤo biskvitno ploลกฤo zvrnemo na to podlago in previdno odstranimo papir. Biskvit, s pomoฤjo servete, rahlo zavijemo in pustimo, da se ohladi.
5Smetano z vaniljevim sladkorjem ฤvrsto stepemo in primeลกamo oslajeno sadje. Biskvitno rolado razvijemo (previdno), namaลพemo s smetano in jo s pomoฤjo servete spet rahlo zavijemo. Lahko jo potresemo ลกe s sladkorjem v prahu.