Sadna rolada

Znam svetuje

Enostavna, hitro narejena in dobra sladica, ki jo boste nedvomno veฤkrat pripravili. Uporabimo lahko razliฤne vrste sadja, prilagodimo le koliฤino sladkorja.

Sestavine za sadno rolado

Testo

  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 100 g moke
  • 20 g jedilnega ลกkroba
  • ลกฤepec soli

Nadev

  • 200 g meลกanega sadja โ€“ borovnice, maline, ribez..
  • 2 ลพlici sladkorja v prahu
  • Sok polovice limone
  • 1/2 litra sladke smetane
  • 1 vaniljev sladkor

Postopek

1Sadje  oฤistimo, ribez in borovnice osmukamo, maline pa nareลพemo na majhne koลกฤke. Vse skupaj damo v skledo, posujemo s sladkorjem, dodamo limonin sok  in pustimo nekoliko ฤasa stati,  da se okusi prepojijo.

2Loฤimo rumenjake od beljakov, rumenjake in 70 g sladkorja penasto stepamo toliko ฤasa, da se sladkor popolnoma stopi in rumenjaki spremenijo barvo v svetlo rumeno. Beljakom dodamo ลกฤepec soli in jih stepemo v ฤvrst sneg. Med stepanjem jim dodamo ลกe preostali sladkor, ki smo ga zmeลกali z vaniljevim sladkorjem. Sneg spustimo na jajฤno kremo in na vse skupaj presejemo moko s ลกkrobom. Rahlo premeลกamo.

3Peฤico predgrejemo na 200 ยฐC, pekaฤ obloลพimo s peki papirjem in nanj namaลพemo testo na pribliลพno 1 cm debeline. Testo peฤemo 10-12  minut v srednji legi. 

4Po delovni povrลกini razgrnemo veliko serveto in jo potresemo s sladkorjem v prahu. Vroฤo biskvitno ploลกฤo zvrnemo na to podlago in previdno odstranimo papir. Biskvit, s pomoฤjo servete, rahlo zavijemo in pustimo, da se ohladi.

5Smetano z vaniljevim sladkorjem ฤvrsto stepemo in primeลกamo oslajeno sadje. Biskvitno rolado razvijemo (previdno), namaลพemo s smetano in jo s pomoฤjo servete spet rahlo zavijemo. Lahko jo potresemo ลกe s sladkorjem v prahu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite