Puding rezina z breskvami

Znam svetuje

Rezina je sladka in hladna ter soฤna, ravno pravลกnja za tople dni.

Sestavine za puding rezino z breskvami

Testo

  • 3 jajca
  • 9 ลพlic sladkorja
  • vanilin sladkor
  • 9 ลพlic mleka
  • 9 ลพlic olja
  • pecilni praลกek
  • 9 ลพlic moke tipa 500
  • 3 ลพlice kakava

Polivka

  • 2 dcl mleka
  • 5 juลกnih ลพlic sladkorja
  • 1 dcl ruma
  • 1 kompot od breskev (lahko katerega drugega in kombinirate po okusu tudi pudingov preliv)

Preliv od pudinga

  • 2 vreฤki pudinga ฤokolada (vanilija)
  • 6 ลพlic sladkorja
  • 8 dcl mleka
  • 250 g mascarpone sira
  • 250 ml sladke smetane za stepanje , za povrhu

Postopek

1Peฤico segrejemo na 180 ยฐC. Vse sestavine zdruลพimo v zmes ter vlijemo v pekaฤ poljubne oblike na peki papir in peฤemo ventilacijsko 17 minut. Pekaฤ s pomocjo veฤjega pekaฤa obrnemo, odstranimo peki papir, nato pa po isti poti testo vrnemo v prvotni pekaฤ/model.

2Prek testa poloลพimo na koลกฤke zrezane breskvice. Mi smo uporabili breskov kompot, lahko pa tudi katerega drugega. Pomembno je le, da je sadje soฤno. Skuhamo dva pudinga (glede na okus lahko izberemo ฤokoladnega ali vanilijevega) v 8 dcl mleka, v kuhan puding vmeลกamo 250 g mascarponeja.

3ล e vroฤo zmes prelijemo prek testa in sadja ter pustimo, da se malce ohladi. V modelฤek za dekoriranje damo stepeno smetano in na vsak del (iz podanih koliฤin dobimo okoli 15 kosov) stisnemo eno kepico.

4Vse skupaj damo v hladilnik, da sladica tam prenoฤi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite