Pita z malinami

Znam svetuje

Če imate sveže maline in ne veste, kaj bi z njimi, specite to izvrstno pito z malinami.

Sestavine

Krhko testo

  • 200 g mehke bele moke
  • 150 g mehkega masla
  • 100 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • ščepec soli

Nadev

  • 400 g zmrznjenih malin – lahko tudi svežih
  • 5 žlic sladkorja
  • 2 želatini fix 
  • 150 g celih malin za okras
  • 1 pest metinih lističev za okras

Postopek

1Pečico predgrejemo na 200°C. Za krhko testo velja pravilo 3-2-1, se pravi tri dele moke, dva dela masla in en del sladkorja. Vse ostale sestavine pa po okusu. 

2Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom. Dodamo jajce, sladkor, ščepec soli, vaniljev sladkor in na lističe narezano maslo. S hladnimi rokami zgnetemo gladko testo. 2/3 testa razporedimo po dnu pekača, obloženega s peki papirjem, in ga z vilicami večkrat prebodemo. S tretjino testa pa oblikujemo 2 cm visok rob.

3Testo pečemo v ogreti pečici 15-20 minut, oziroma dokler ni zlato-rumeno zapečeno. Pečenega vzamemo iz pečice in ohladimo.

4Maline damo v posodo, dodamo sladkor in žlico vode ter kuhamo toliko časa, da se odmrznejo in se sladkor raztopi. Kuhane maline zmiksamo s paličnim mešalnikom in, če nas motijo pečke, precedimo čez gosto cedilo. Maline ohladimo in v ohlajene primešamo želatino fix.

5Malinov žele nalijemo na pečeno, ohlajeno testo in postavimo vsaj za štiri ure v hladilnik.

6Preden ponudimo, okrasimo s svežimi malinami in metinimi lističi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite