Pita z malinami

Znam svetuje

ฤŒe imate sveลพe maline in ne veste, kaj bi z njimi, specite to izvrstno pito z malinami.

Sestavine

Krhko testo

  • 200 g mehke bele moke
  • 150 g mehkega masla
  • 100 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 vreฤka vaniljevega sladkorja
  • 1/2 ลพliฤke pecilnega praลกka
  • ลกฤepec soli

Nadev

  • 400 g zmrznjenih malin โ€“ lahko tudi sveลพih
  • 5 ลพlic sladkorja
  • 2 ลพelatini fix 
  • 150 g celih malin za okras
  • 1 pest metinih listiฤev za okras

Postopek

1Peฤico predgrejemo na 200ยฐC. Za krhko testo velja pravilo 3-2-1, se pravi tri dele moke, dva dela masla in en del sladkorja. Vse ostale sestavine pa po okusu. 

2Moko presejemo skupaj s pecilnim praลกkom. Dodamo jajce, sladkor, ลกฤepec soli, vaniljev sladkor in na listiฤe narezano maslo. S hladnimi rokami zgnetemo gladko testo. 2/3 testa razporedimo po dnu pekaฤa, obloลพenega s peki papirjem, in ga z vilicami veฤkrat prebodemo. S tretjino testa pa oblikujemo 2 cm visok rob.

3Testo peฤemo v ogreti peฤici 15-20 minut, oziroma dokler ni zlato-rumeno zapeฤeno.ย Peฤenega vzamemo iz peฤice in ohladimo.

4Maline damo v posodo, dodamo sladkor in ลพlico vode ter kuhamo toliko ฤasa, da se odmrznejo in se sladkor raztopi. Kuhane maline zmiksamo s paliฤnim meลกalnikom in, ฤe nas motijo peฤke, precedimo ฤez gosto cedilo. Maline ohladimo in v ohlajene primeลกamo ลพelatino fix.

5Malinov ลพele nalijemo na peฤeno, ohlajeno testo in postavimo vsaj za ลกtiri ure v hladilnik.

6Preden ponudimo, okrasimo s sveลพimi malinami in metinimi listiฤi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite