Pita s špinačo in sirom

Znam svetuje

Pita s špinačo in sirom je lahko slasten prigrizek ali pa glavna jed. Testo naredimo sami, ne izognimo se gorčici v prahu, saj v tej piti še kako tekne, okusen nadev iz špinače, skute in jajc pa bo prav tako hitro pripravljen.

Sestavine za pito s špinačo in sirom

Za testo

  • 120 g masla
  • 225 g moke
  • 1/2 žličke gorčice v prahu
  • 1/2 žličke mlete paprike
  • velik ščep soli
  • 100 g sira (cheddar)

Za nadev

  • 450 g špinače
  • 1 čebula
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 225 g skute
  • 2 jajci
  • 50 g parmezana
  • 150 ml smetane za stepanje
  • sol
  • poper
  • 100 g feta sira

Postopek

1Maslo vtepemo v moko, da nastanejo drobtine. Primešamo gorčico v prahu, papriko, sol in sir. Z dodatkom hladne vode (4 žlice) ugnetemo gladko testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in damo v hladilnik za 30 minut.

2Špinačo in sesekljano čebulo damo v kozico in počasi segrevamo. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Preložimo v skledo in malo ohladimo. Primešamo vse druge sestavine za nadev, razen feta sira.

3Testo razvaljamo na rahlo pomokani površini in z njim obložimo pekač za pite. Nadev naložimo na testo. Na nadev položimo še na kocke narezan feta sir, ki ga malo potisnemo v nadev.

4Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pito pečemo 40 minut. Ponudimo vročo ali hladno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite