Pita s skuto, figami in orehi

Znam svetuje

Sočna skutina pita s figami, orehi in prelita z medom.

Sestavine

  • 5 fig
  • pest orehov
  • 2 žlički medu

Testo

  • 300 g moke
  • 200 g masla
  • 80 g sladkorja
  • ščepec soli

Nadev

  • 500 g skute
  • 1 kisla smetana
  • 5 žlic sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 jajce
  • 2 žlici pšeničnega zdroba
  • sok polovice limone

Postopek

1Iz sestavin za testo zamesimo testo in ga damo za pol ure v hladilnik. Pekač namažemo z maslom in testo razpredimo po dnu in robu pekača. Pečico segrejemo na 180°C in testo pečemo z metodo slepe peke. Testo dobro prebodemo z vilicami, ga pokrijemo s peki papirjem in nanj stresemo suh fižol. Pečemo 15 minut, nato fižol in peki papir odstranimo ter pustimo, da se testo ohladi.

2Medtem zmešamo nadev. V skledo damo skuto, kislo smetano, oba sladkorja in jajce in dobro premešamo z električno metlico. Dodamo limonin sok in premešamo. Dodamo dve žlici pšeničnega zdroba in nadev zlijemo na ohlajeno testo.

3V nadev potisnemo na polovico prerezane fige, prelijemo z žličko medu in pito pečemo 30–40 minut na 200°C. Pet minut pred koncem jo potresemo z grobo narezanimi orehi in prelijemo s še eno žlico medu. Postrežemo mlačno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite