Pita iz jogurta in hrušk

Znam svetuje

Pita iz jogurta in hrušk se kar stopi v ustih. Najboljši je grški jogurt, hruške pa naj bodo dozorele.

Sestavine

Testo

  • 300 g moke (bele ali polnozrnate)
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja (po izbiri)
  • 1 jajce

Jogurtov nadev

  • 300 g grškega jogurta
  • 1 kisla smetana
  • 2 jajci
  • 5 žlic sladkorja
  • 5 žlic pšenične moke

Hruškov nadev

  • 4 hruške
  • 1 žlica sladkorja
  • košček masla
  • cimet po okusu

Postopek

Testo

1Zmešamo moko in sladkor in dodamo na koščke narezano maslo. Z rokami dobro pretlačimo, da se koščki masla porazgubijo in nastanejo nekakšne drobtine. Vmešamo še jajce in oblikujemo testo. Eno tretjino testa damo v zamrzovalnik. Tik pred peko ga bomo naribali prek pite.

Jogurtov nadev

2Jajci penasto umešamo s sladkorjem, dodamo kislo smetano, jogurt in moko.

Hruškov nadev

3Na ponvi segrejemo maslo, dodamo na kocke narezane hruške, sladkor in cimet.
Popražimo le toliko, da se sladkor stopi in hruške zadišijo (5 minut).

Kako sestavimo pito?

4Z dvema tretjinama testa obložimo okrogel pekač. Testo naj bo tudi na obodu, približno 2 cm visoko. Prek testa prelijemo jogurtov nadev. Po jogurtovem nadevu previdno in enakomerno položimo podušene hruške brez tekočine. Prek hrušk naribamo preostalo tretjino testa. Pito pečemo 50 minut na 180°C. Vsaj polovico časa pečemo z ventilacijo. Preden jo razrežemo, naj se popolnoma ohladi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite