Ponujamo vam odlično razlog za sladkanje s prav posebno poslastico – Pito (Galeta) z Breskvami in Malinami.
Ta francoska sladka pita, ki se ponaša z izjemno hitrim in enostavnim postopkom priprave, bo osvojila vaša srca in brbončice. In to ni vse – ta čudovita pita ne ponuja le odličnega okusa, temveč tudi svobodo izbire pri sadju. Mi smo se odločili za sočne breskve in sočne maline, a prilagodite jo lahko svojim željam in trenutnemu izboru svežega sadja.
Sledite nam v svet preproste elegance in uživajte v vsakem grižljaju te čudovite pite, ki vas bo očarala s svojo lahkotnostjo in sladko harmonijo okusov. Pripravite se na nepozabno kulinarično doživetje s pito z breskvami in malinami – sladica, ki vas bo navdušila tako s svojo pripravo kot tudi s svojim izjemnim okusom.
Sestavine za pito (galeta) z breskvami in malinami
Testo
- 250 g moke
- 150 g masla
- 70 g rjavega sladkorja
- ščepec soli
- mrzla voda po potrebi
Nadev
- 3 breskve
- 250 g malin
- 30 g rjavega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor (burbonska vanilja)
- sok polovice limone
Postopek
1Breskve narežemo na tanjše krhlje, damo v posodo in primešamo oba sladkorja in limonin sok. Iz sestavin za testo zamesimo krhko testo. Zavijemo ga v plastično folijo in za pol ure postavimo v hladilnik.
2Testo vzamemo iz hladilnika in razvaljamo v približno 40 cm širok krog, debelina testa naj bo približno 3 – 4 mm.
3Testo preložimo na pladenj obložen s peki papirjem, lahko pa testo, da nam bo lažje, valjamo kar na peki papirju.
4Breskve polagamo na testo, pustimo 5 do 7 centimetrov roba in na sredino damo maline. Nekaj svežih malin prihranimo za okrasitev.
5Rob zavihamo čez nadev in ga premažemo s stepenim jajcem. Pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180 °C približno 45 minut, da se zlatorumeno zapeče.
6Malo ohlajeno okrasimo z malinami in po želji posipamo s sladkorjem v prahu. Postrežemo mlačno, najbolje s kepico vaniljevega sladoleda.