Ponujamo vam odliฤno razlog za sladkanje s prav posebno poslastico – Pito (Galeta) z Breskvami in Malinami.
Ta francoska sladka pita, ki se ponaลกa z izjemno hitrim in enostavnim postopkom priprave, bo osvojila vaลกa srca in brbonฤice. In to ni vse – ta ฤudovita pita ne ponuja le odliฤnega okusa, temveฤ tudi svobodo izbire pri sadju. Mi smo se odloฤili za soฤne breskve in soฤne maline, a prilagodite jo lahko svojim ลพeljam in trenutnemu izboru sveลพega sadja.
Sledite nam v svet preproste elegance in uลพivajte v vsakem griลพljaju te ฤudovite pite, ki vas bo oฤarala s svojo lahkotnostjo in sladko harmonijo okusov. Pripravite se na nepozabno kulinariฤno doลพivetje s pito z breskvami in malinami – sladica, ki vas bo navduลกila tako s svojo pripravo kot tudi s svojim izjemnim okusom.
Sestavine za pito (galeta) z breskvami in malinami
Testo
- 250 g moke
- 150 g masla
- 70 g rjavega sladkorja
- ลกฤepec soli
- mrzla voda po potrebi
Nadev
- 3 breskve
- 250 g malin
- 30 g rjavega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor (burbonska vanilja)
- sok polovice limone
Postopek
1Breskve nareลพemo na tanjลกe krhlje, damo v posodo in primeลกamo oba sladkorja in limonin sok. Iz sestavin za testo zamesimo krhko testo. Zavijemo ga v plastiฤno folijo in za pol ure postavimo v hladilnik.
2Testo vzamemo iz hladilnika in razvaljamo v pribliลพno 40 cm ลกirok krog, debelina testa naj bo pribliลพno 3 โ 4 mm.
3Testo preloลพimo na pladenj obloลพen s peki papirjem, lahko pa testo, da nam bo laลพje, valjamo kar na peki papirju.
4Breskve polagamo na testo, pustimo 5 do 7 centimetrov roba in na sredino damo maline. Nekaj sveลพih malin prihranimo za okrasitev.
5Rob zavihamo ฤez nadev in ga premaลพemo s stepenim jajcem. Peฤemo v peฤici, ki smo jo segreli na 180 ยฐC pribliลพno 45 minut, da se zlatorumeno zapeฤe.
6Malo ohlajeno okrasimo z malinami in po ลพelji posipamo s sladkorjem v prahu. Postreลพemo mlaฤno, najbolje s kepico vaniljevega sladoleda.