Pita (galeta) z breskvami in malinami

Znam svetuje

Ponujamo vam odliฤno razlog za sladkanje s prav posebno poslastico – Pito (Galeta) z Breskvami in Malinami.

Ta francoska sladka pita, ki se ponaลกa z izjemno hitrim in enostavnim postopkom priprave, bo osvojila vaลกa srca in brbonฤice. In to ni vse – ta ฤudovita pita ne ponuja le odliฤnega okusa, temveฤ tudi svobodo izbire pri sadju. Mi smo se odloฤili za soฤne breskve in soฤne maline, a prilagodite jo lahko svojim ลพeljam in trenutnemu izboru sveลพega sadja.

Sledite nam v svet preproste elegance in uลพivajte v vsakem griลพljaju te ฤudovite pite, ki vas bo oฤarala s svojo lahkotnostjo in sladko harmonijo okusov. Pripravite se na nepozabno kulinariฤno doลพivetje s pito z breskvami in malinami – sladica, ki vas bo navduลกila tako s svojo pripravo kot tudi s svojim izjemnim okusom.

Sestavine za pito (galeta) z breskvami in malinami

Testo

  • 250 g moke
  • 150 g masla
  • 70 g rjavega sladkorja
  • ลกฤepec soli
  • mrzla voda po potrebi

Nadev

  • 3 breskve
  • 250 g malin
  • 30 g rjavega sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor (burbonska vanilja)
  • sok polovice limone

Postopek

1Breskve nareลพemo na tanjลกe krhlje, damo v posodo in primeลกamo oba sladkorja in limonin sok. Iz sestavin za testo zamesimo krhko testo. Zavijemo ga v plastiฤno folijo in za pol ure postavimo v hladilnik.

2Testo vzamemo iz hladilnika in razvaljamo v pribliลพno 40 cm ลกirok krog, debelina testa naj bo pribliลพno 3 โ€“ 4 mm.

3Testo preloลพimo na pladenj obloลพen s peki papirjem, lahko pa testo, da nam bo laลพje, valjamo kar na peki papirju.

4Breskve polagamo na testo, pustimo 5 do 7 centimetrov roba in na sredino damo maline. Nekaj sveลพih malin prihranimo za okrasitev.

5Rob zavihamo ฤez nadev in ga premaลพemo s stepenim jajcem. Peฤemo v peฤici, ki smo jo segreli na 180 ยฐC pribliลพno 45 minut, da se zlatorumeno zapeฤe.

6Malo ohlajeno okrasimo z malinami in po ลพelji posipamo s sladkorjem v prahu. Postreลพemo mlaฤno, najbolje s kepico vaniljevega sladoleda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite