Le kdo ga ne pozna. Pijana nevesta je okusno pecivo, ki je dobilo ime po tem, ker se malo vedno malo ziba.
Sestavine za pijano nevesto
Biskvit
- 3 jajca
- 9 poravnanih ลพlic sladkorja
- 1 vaniljin sladkor
- 9 poravnanih ลพlic moke
- 1 pecilni praลกek
- 9 ลพlic olja
- 4 ลพlice kakava
- 9 ลพlic mleka
Preliv
- 3 dcl mleka
- 6 ลพlic sladkorja v prahu
- 7 ลพlic ruma
Premaz
- 3/4 litra mleka
- 2 vreฤki vaniljevega pudinga
- 6 ลพlic sladkorja
- 1/2 litra sladke smetane
Postopek
1Zmeลกamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo moko, pecilni praลกek, kakav, olje in mleko ter vse skupaj dobro zmeลกamo. Tako umeลกano maso zlijemo v pekaฤ, ki smo ga obloลพili s peki papirjem in maso poravnamo.
2Peฤemo v peฤici, ogreti na 180 ยฐC. Navadno zadostuje deset minut, lahko tudi kakลกno minuto veฤ, v peฤeno testo zapiฤimo zobotrebec. In ฤe se nanj ne lepi testo, je peฤeno.
3Ko je biskvit peฤen, ga ohladimo, nato pa ga prelijemo s hladnim mlekom, v katerega smo zmeลกali sladkor v prahu in rum.
4Po navodilu skuhamo puding in ลกe vroฤega prelijemo po biskvitu.
5Ko se puding ohladi in strdi, na vrh namaลพemo ลกe stepeno smetano, ki smo jo sladkali z eno ลพlico sladkorja.