Pečene breskve z medom

Znam svetuje

Z le malo truda naredimo to okusno poletno sladico. Pečene breskve z medom bodo še boljše, če zraven priložimo kepico ali dve vaniljevega sladoleda.

Sestavine

  • 6 zrelih breskev
  • 40 g masla
  • 3 žlice medu
  • 1 žlica cimeta
  • zelišča po okusu – timijan, meta, melisa, limonska trava …

Postopek

1Breskve dobro operemo, razpolovimo in odstranimo koščico.

2Pečico segrejemo na 180°C. Izberemo pekač takšne velikosti, da lahko nanj položimo vse polovičke breskev z odrezanim koncem navzgor.

3Na vsako polovico položimo košček masla in jo premažemo z medom.

4Pečemo 20 minut (če so breskve majhne, pa 15 minut), da se zmehčajo. Potresemo s cimetom, zelišči, ki so nam všeč in postrežemo še tople.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite