Palačinke z mascarponejevim nadevom in višnjami

Znam svetuje

Okusne in nasitne palačinke malo posebnega in izjemno dobrega okusa.

Sestavine

  • 1 jajce
  • 125 g mehke bele moke
  • 100 ml mleka
  • 100 ml gazirane vode
  • 1 žlica sladkorja
  • ščepec soli

Testo

Nadev

  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 500 g sira mascarpone
  • naribana limonina lupinica
  • 1 žlička limoninega soka

Preliv

  • 150 g razkoščičenih višenj
  • 2 žlici sladkorja
  • 100 ml stepene sladke smetane

1Spečemo tanke in rahle palačinke. Dovolj je ena za vsakega, ker so nasitne. 

2Pripravimo mascarponejev nadev. Ločimo beljake in rumenjake. Beljakom dodamo žličko limoninega soka in jih z električnim mešalnikom stepemo v trd sneg. Rumenjake s sladkorjem penasto umešamo in mešamo toliko časa, da se sladkor čisto raztopi. 

3V rumenjake z metlico vmešamo mascarpone, nato pa še sneg iz beljakov.

4V ponvi segrejemo višnje, ki smo jim dodali sladkor ter na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se sladkor povsem raztopi. Preliv malo ohladimo.

5Na krožnik postavimo palačinko, polovico namažemo z mascarponejevo kremo, zavijemo v rolico in prelijemo z višnjami. Zraven ponudimo stepeno sladko smetano.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite