Razvajajte svoje ฤute z vsakim griลพljajem. Orehove rezine z rumenjakovo kremo predstavljajo izjemen spoj hrustljavega okusa oreha in kremne neลพnosti rumenjaka, ki ustvarita popolno harmonijo v vsaki rezini.
Ta recept je prava poslastica, kjer se sreฤuje hrustljavost oreลกฤkaste plasti z osupljivo svilnato kremo, oblikuje pa se popolna sinergija tekstur in okusov.
Sestavine za orehove rezine z rumenjakovo kremo
Krema
- 5 rumenjakov
- 200 g sladkorja v prahu
- 1 vreฤka vaniljevega sladkorja
Testo
- 280 g masla, ki smo ga imeli nekaj ฤasa na sobni temperaturi
- 200 g sladkorja
- 200 g mletih orehov
- 180 g gladke moke
- 1 vreฤka pecilnega praลกka (15 g)
- 5 beljakov
Postopek
1Za pripravo orehovih rezin potrebujemo globok pekaฤ naslednjih mer: 40 x 30 cm. Peฤico nastavimo na 200 ยฐC. Namastimo ga z oljem in popraลกimo z moko. Tisto moko, ki se ne oprime pekaฤa, odstranimo.
2V skledo presejemo moko ter pecilni praลกek. Dodamo mlete orehe in sestavine dobro premeลกamo.
3Zmehฤano maslo in sladkor kremasto umeลกamo. Postopoma, po ลพlicah, vmeลกamo meลกanico suhih sestavin. Beljake stepemo v ฤvrst sneg, ki ga nato neลพno in poฤasi vmeลกamo v orehovo zmes.
4Testo stresemo v pekaฤ in ga z lopatko enakomerno razmaลพemo po njem. Poskrbimo, da je povrลกina gladka in ravna.
5V ogreti peฤici testo peฤemo 20 minut, torej toliko ฤasa, da se po vrhu zlato rjavo zapeฤe.
6Med peฤenjem pripravimo kremo. Rumenjake skupaj s sladkorjem v prahu in z vaniljevim sladkorjem penasto umeลกamo. Ko dobimo rahlo, bledo rumeno zmes, prenehamo z meลกanjem.
7Testo hladimo na sobni temperaturi tri minute, nato nanj enakomerno nanesemo kremo. Preden rezine postreลพemo, pustimo, da se testo povsem ohladi, krema pa strdi.
8Orehovo pecivo nareลพemo na koลกฤke in postreลพemo hladne.