Orehove rezine z rumenjakovo kremo

Znam svetuje

Razvajajte svoje ฤute z vsakim griลพljajem. Orehove rezine z rumenjakovo kremo predstavljajo izjemen spoj hrustljavega okusa oreha in kremne neลพnosti rumenjaka, ki ustvarita popolno harmonijo v vsaki rezini.

Ta recept je prava poslastica, kjer se sreฤuje hrustljavost oreลกฤkaste plasti z osupljivo svilnato kremo, oblikuje pa se popolna sinergija tekstur in okusov.

Sestavine za orehove rezine z rumenjakovo kremo

Krema

  • 5 rumenjakov
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 1 vreฤka vaniljevega sladkorja

Testo

  • 280 g masla, ki smo ga imeli nekaj ฤasa na sobni temperaturi
  • 200 g sladkorja
  • 200 g mletih orehov
  • 180 g gladke moke
  • 1 vreฤka pecilnega praลกka (15 g)
  • 5 beljakov

Postopek

1Za pripravo orehovih rezin potrebujemo globok pekaฤ naslednjih mer: 40 x 30 cm. Peฤico nastavimo na 200 ยฐC. Namastimo ga z oljem in popraลกimo z moko. Tisto moko, ki se ne oprime pekaฤa, odstranimo. 

2V skledo presejemo moko ter pecilni praลกek. Dodamo mlete orehe in sestavine dobro premeลกamo.

3Zmehฤano maslo in sladkor kremasto umeลกamo. Postopoma, po ลพlicah, vmeลกamo meลกanico suhih sestavin. Beljake stepemo v ฤvrst sneg, ki ga nato neลพno in poฤasi vmeลกamo v orehovo zmes.

4Testo stresemo v pekaฤ in ga z lopatko enakomerno razmaลพemo po njem. Poskrbimo, da je povrลกina gladka in ravna.

5V ogreti peฤici testo peฤemo 20 minut, torej toliko ฤasa, da se po vrhu zlato rjavo zapeฤe.

6Med peฤenjem pripravimo kremo. Rumenjake skupaj s sladkorjem v prahu in z vaniljevim sladkorjem penasto umeลกamo. Ko dobimo rahlo, bledo rumeno zmes, prenehamo z meลกanjem.

7Testo hladimo na sobni temperaturi tri minute, nato nanj enakomerno nanesemo kremo.  Preden rezine postreลพemo, pustimo, da se testo povsem ohladi, krema pa strdi.

8Orehovo pecivo nareลพemo na koลกฤke in postreลพemo hladne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite