Orehove rezine z rumenjakovo kremo

Znam svetuje

Razvajajte svoje čute z vsakim grižljajem. Orehove rezine z rumenjakovo kremo predstavljajo izjemen spoj hrustljavega okusa oreha in kremne nežnosti rumenjaka, ki ustvarita popolno harmonijo v vsaki rezini.

Ta recept je prava poslastica, kjer se srečuje hrustljavost oreščkaste plasti z osupljivo svilnato kremo, oblikuje pa se popolna sinergija tekstur in okusov.

Sestavine za orehove rezine z rumenjakovo kremo

Krema

  • 5 rumenjakov
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja

Testo

  • 280 g masla, ki smo ga imeli nekaj časa na sobni temperaturi
  • 200 g sladkorja
  • 200 g mletih orehov
  • 180 g gladke moke
  • 1 vrečka pecilnega praška (15 g)
  • 5 beljakov

Postopek

1Za pripravo orehovih rezin potrebujemo globok pekač naslednjih mer: 40 x 30 cm. Pečico nastavimo na 200 °C. Namastimo ga z oljem in poprašimo z moko. Tisto moko, ki se ne oprime pekača, odstranimo. 

2V skledo presejemo moko ter pecilni prašek. Dodamo mlete orehe in sestavine dobro premešamo.

3Zmehčano maslo in sladkor kremasto umešamo. Postopoma, po žlicah, vmešamo mešanico suhih sestavin. Beljake stepemo v čvrst sneg, ki ga nato nežno in počasi vmešamo v orehovo zmes.

4Testo stresemo v pekač in ga z lopatko enakomerno razmažemo po njem. Poskrbimo, da je površina gladka in ravna.

5V ogreti pečici testo pečemo 20 minut, torej toliko časa, da se po vrhu zlato rjavo zapeče.

6Med pečenjem pripravimo kremo. Rumenjake skupaj s sladkorjem v prahu in z vaniljevim sladkorjem penasto umešamo. Ko dobimo rahlo, bledo rumeno zmes, prenehamo z mešanjem.

7Testo hladimo na sobni temperaturi tri minute, nato nanj enakomerno nanesemo kremo.  Preden rezine postrežemo, pustimo, da se testo povsem ohladi, krema pa strdi.

8Orehovo pecivo narežemo na koščke in postrežemo hladne.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite