Še angelčki bi jedli to pecivo, če bi imeli ritke.
Sestavine
- sok polovice limone
- 200 g mehkega masla
- 170 gramov sladkorja
- 4 jajca
- 250 g moke
- 1 paket pecilnega praška
- 1 jedilna žlica limonine lupine
- 1 kg odmrznjenih zamrznjenih malin
- maslo za pekač
Postopek
1Zmešajte maslo, limonin sok in sladkor, nato pa postopoma vmešajte jajca.
2V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in limonino lupinico ter nato zmešajte z mešanico masla in sladkorja. Vmešajte odmrznjene maline brez tekočine. Nato maso vlijemo v pomaščen pekač.
3Pecivo damo v ogreto pečico na 180°C in pustimo, da se peče 45 minut. Po 30 minutah pokrijemo z aluminijasto folijo. Na koncu pustimo počivati 10 minut.