Okusen domač sladoled s koščki lešnikov. Pripravimo ga lahko tudi z domačim lešnikovim namazom, recept najdete tukaj.
Sestavine
- 400 ml smetane za stepanje
- 3 žlice lešnikovega namaza
- 200 g lešnikov
- 1 žlica sladkorja
Postopek
1Lešnike na hitro prepražimo v ponvi, da jim začne odstopati kožica. Pretresemo jih v čisto kuhinjsko krpo in drgnemo med rokami, da jih olupimo. Zmeljemo jih v mešalniku v drobne koščke.
2Smetani dodamo lešnikov namaz in sladkor ter stepemo do čvrstega. Nekaj mletih lešnikov prihranimo za na vrh, ostale vmešamo v smetano.
3Sladoled lahko zamrznemo v aparatu za pripravo sladoleda, če ga imamo, ali ga postavimo v zmrzovalnik. Če želimo kremast sladoled, ga vsake pol ure premešamo, da razbijemo vodne kristalčke.
4Preden ga postrežemo, čezenj potresemo zdrobljene lešnike.