Kruhov puding z jabolki

Znam svetuje

Tako preprosto, poceni in okusno pecivo. Vse kar rabimo je kruh in jabolka in ลกe kakลกna malenkost.

Sestavine

  • 3 jabolka
  • 1 limona โ€“ sok
  • 1/2 l mleka
  • 125 g masla
  • 3 jajca
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 6 rezin starega kruha
  • 1 ลพliฤka cimeta
  • 1 ลพliฤka vaniljevega ekstrakta
  • 1/2 ลพliฤke muลกkatnega oreลกka
  • 1 ลพlica kristalnega rjavega sladkorja

Postopek

1Jabolka olupimo, jim odstranimo peลกฤiลกฤa in nareลพemo na tanke rezine. Pokapljamo jih z limoninim sokom, da ne porjavijo.

2Okrogel pekaฤ premera 33 cm namastimo z maslom, peฤico segrejemo na 180ยฐC.

3Mleko zlijemo v kozico, dodamo maslo in segrevamo toliko ฤasa, da se maslo raztopi. Kruhove rezine nareลพemo na centimeter in pol velike kocke in jih stresemo v skledo. ฤŒez prelijemo segreto mleko z maslom in pustimo 10 minut, da se kruh napoji z mlekom.

4Jajca, sladkor, vaniljo, cimet in muลกkatni oreลกฤek damo v posodo in z elektriฤnim meลกalnikom stepamo nekaj minut, da dobimo gladko zmes.

5V namaลกฤen pekaฤ razporedimo namoฤen kruh, po kruhu razporedimo narezana jabolka, ฤez pa prelijemo jajฤno zmes. Potresemo ลกe z eno ลพlico kristalnega rjavega sladkorja in pekaฤ potisnemo v segreto peฤico.

6Peฤemo 35-40 minut, oziroma dokler se puding ne strdi in ima na vrhu zlato skorjo. Postreลพemo toplega z vaniljevo ali karamelno omako

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite