Tako preprosto, poceni in okusno pecivo. Vse kar rabimo je kruh in jabolka in še kakšna malenkost.
Sestavine
- 3 jabolka
- 1 limona – sok
- 1/2 l mleka
- 125 g masla
- 3 jajca
- 100 g rjavega sladkorja
- 6 rezin starega kruha
- 1 žlička cimeta
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta
- 1/2 žličke muškatnega oreška
- 1 žlica kristalnega rjavega sladkorja
Postopek
1Jabolka olupimo, jim odstranimo peščišča in narežemo na tanke rezine. Pokapljamo jih z limoninim sokom, da ne porjavijo.
2Okrogel pekač premera 33 cm namastimo z maslom, pečico segrejemo na 180°C.
3Mleko zlijemo v kozico, dodamo maslo in segrevamo toliko časa, da se maslo raztopi. Kruhove rezine narežemo na centimeter in pol velike kocke in jih stresemo v skledo. Čez prelijemo segreto mleko z maslom in pustimo 10 minut, da se kruh napoji z mlekom.
4Jajca, sladkor, vaniljo, cimet in muškatni orešček damo v posodo in z električnim mešalnikom stepamo nekaj minut, da dobimo gladko zmes.
5V namaščen pekač razporedimo namočen kruh, po kruhu razporedimo narezana jabolka, čez pa prelijemo jajčno zmes. Potresemo še z eno žlico kristalnega rjavega sladkorja in pekač potisnemo v segreto pečico.
6Pečemo 35-40 minut, oziroma dokler se puding ne strdi in ima na vrhu zlato skorjo. Postrežemo toplega z vaniljevo ali karamelno omako.