Tako preprosto, poceni in okusno pecivo. Vse kar rabimo je kruh in jabolka in ลกe kakลกna malenkost.
Sestavine
- 3 jabolka
- 1 limona โ sok
- 1/2 l mleka
- 125 g masla
- 3 jajca
- 100 g rjavega sladkorja
- 6 rezin starega kruha
- 1 ลพliฤka cimeta
- 1 ลพliฤka vaniljevega ekstrakta
- 1/2 ลพliฤke muลกkatnega oreลกka
- 1 ลพlica kristalnega rjavega sladkorja
Postopek
1Jabolka olupimo, jim odstranimo peลกฤiลกฤa in nareลพemo na tanke rezine. Pokapljamo jih z limoninim sokom, da ne porjavijo.
2Okrogel pekaฤ premera 33 cm namastimo z maslom, peฤico segrejemo na 180ยฐC.
3Mleko zlijemo v kozico, dodamo maslo in segrevamo toliko ฤasa, da se maslo raztopi. Kruhove rezine nareลพemo na centimeter in pol velike kocke in jih stresemo v skledo. ฤez prelijemo segreto mleko z maslom in pustimo 10 minut, da se kruh napoji z mlekom.
4Jajca, sladkor, vaniljo, cimet in muลกkatni oreลกฤek damo v posodo in z elektriฤnim meลกalnikom stepamo nekaj minut, da dobimo gladko zmes.
5V namaลกฤen pekaฤ razporedimo namoฤen kruh, po kruhu razporedimo narezana jabolka, ฤez pa prelijemo jajฤno zmes. Potresemo ลกe z eno ลพlico kristalnega rjavega sladkorja in pekaฤ potisnemo v segreto peฤico.
6Peฤemo 35-40 minut, oziroma dokler se puding ne strdi in ima na vrhu zlato skorjo. Postreลพemo toplega z vaniljevo ali karamelno omako.