Okusno kosilo, ki ga pripravimo v pol urice.
Sestavine za piščančje zrezke v smetanovi omaki
- 1 piščančje prsi
- 2,5 dl sladke smetane
- 1 žlička česna v prahu
- vejica rožmarina
- 1 žlička timijana
- 3 žlice oljčnega olja
- ½ žličke soli
- sveže mleti poper
Postopek
1Prsi narežemo na tanjše zrezke, jih dobro operemo pod tekočo vodo in obrišemo s papirnatimi brisačami. Natremo jih s soljo in česnom v prahu.
2V večji ponvi segrejemo oljčno olje. Na njem z obeh strani pocvremo zrezke do zlato rumene barve. Cvremo približno pet minut na vsaki strani, če so zrezki debelejši, pa podaljšamo čas cvrtja.
3V ponev zlijemo še sladko smetano, dodamo timijan in rožmarin, izdatno popopramo in na zmerni temperaturi kuhamo še pet minut, da se omaka nekoliko zgosti.
4Postrežemo s svežo solato in prilogo, ki nam je všeč, lahko so to rezanci, riž ali pire krompir.